2008. december 8., hétfő

Almakrémes piskóta




Hozzávalók:

1 db piskótalap , 8 tojásos

Töltelék:

1,2 kg reszelt alma
20 dkg cukor
½ citrom leve
1 db narancs leve
2 csomag vaníliás pudingpor

sárgabaracklekvár, vagy narancslekvár

Elkészítés:

Egy közepes méretű tepsiben kisütött piskótalapot 3 lapra vágunk.

Az almát meglocsoljuk a citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, hozzáadjuk a narancslével elkevert pudingport, s felfőzzük.
Az almát kihűtjük, időnként kevergessük meg.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráterítjük a töltelék felét, majd ugyanígy járunk el a következő lappal.
A harmadik lapot, a tetejét alaposan megszórjuk porcukorral.

Nagyon finom, szép magas, könnyű sütemény!

Ezt a receptet a saját oldalamon kívül még kizárólag a No Salty oldalára tettem fel.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia!
A fotódat egy Hegedűs Jánosné Ancika nevű nő a sajátjaként töltögeti föl a netre: http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/6/9/_/169104_56554.bmp

http://recept.network.hu/kepek/sutemenyek_edessegek/almakremes_piskota#slideshow

mariam írta...

Szia!
Köszönöm szépen, amint látom, szép kis gyűjteménye van sok helyről.
Üdv: Marica