2008. december 8., hétfő
Almakrémes piskóta
Hozzávalók:
1 db piskótalap , 8 tojásos
Töltelék:
1,2 kg reszelt alma
20 dkg cukor
½ citrom leve
1 db narancs leve
2 csomag vaníliás pudingpor
sárgabaracklekvár, vagy narancslekvár
Elkészítés:
Egy közepes méretű tepsiben kisütött piskótalapot 3 lapra vágunk.
Az almát meglocsoljuk a citromlével, megpároljuk a cukorral együtt, hozzáadjuk a narancslével elkevert pudingport, s felfőzzük.
Az almát kihűtjük, időnként kevergessük meg.
Az alsó lapot megkenjük lekvárral, ráterítjük a töltelék felét, majd ugyanígy járunk el a következő lappal.
A harmadik lapot, a tetejét alaposan megszórjuk porcukorral.
Nagyon finom, szép magas, könnyű sütemény!
Ezt a receptet a saját oldalamon kívül még kizárólag a No Salty oldalára tettem fel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Szia!
A fotódat egy Hegedűs Jánosné Ancika nevű nő a sajátjaként töltögeti föl a netre: http://pctrs.network.hu/clubpicture/1/6/9/_/169104_56554.bmp
http://recept.network.hu/kepek/sutemenyek_edessegek/almakremes_piskota#slideshow
Szia!
Köszönöm szépen, amint látom, szép kis gyűjteménye van sok helyről.
Üdv: Marica
Megjegyzés küldése