Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag (12 gr)
sütőpor
1 db narancs
reszelt héja
2-3 evőkanál
narancslé
15 dkg sertészsír
/ vagy 20 dkg margarin vagy vaj
25 dkg cukor
2 db egész tojás
kevés tej-
liszttől függően
Töltelék:
narancslekvár
Elkészítés:
A tojásokat a zsiradékkal
és a cukorral habosra kavarjuk.
Hozzáadjuk a
sütőporral, reszelt narancshéjjal elkevert lisztet, a narancs levét, majd kevés
tejjel összegyúrjuk a tésztát.
Cipót formálunk
belőle, fóliába burkolva hideg helyen pihentetjük 1-2 órát.
Lisztezett
munkafelületen kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságra, kerek formával kiszaggatjuk.
Sütőpapírral
bélelt tepsibe rakosgatjuk a korongokat egy kis távolságot betartva a darabok
között, és előmelegített 180 °C – os sütőben sütjük ki 10-15 perc alatt.
Két-két
lapocskát lekvárral töltünk meg, a sütemények tetejére vaníliás porcukrot
szórunk.
Készíthetjük úgy is, hogy a kiszaggatott korongok felének tetejét felvert tojásfehérjével megkenjük, kristálycukorba megmártjuk, így szép csillogó lesz a felületük a kisült lapoknak. Ezek kerülnek a sütemény tetejére.
Csokoládémázt is
csorgathatunk rá.
Nálam a töltelék házi narancslekvár, nagyon finom lesz tőle a sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése