Hozzávalók:
20 dkg darált
keksz
20 dkg darált
dió
20 dkg
vaj/margarin
10 dkg
étcsokoládé
10 evőkanálnyi
víz
25 dkg cukor
1 csomag (10 gr)
Bourbon vaníliás cukor
Csokimáz:
8 dkg vaj
10 dkg
étcsokoládé
néhány csepp étolaj
Elkészítés:
A cukrokból a
vízzel kis lángon szirupot főzünk.
Amikor már nem
érezni a cukor szemcséit, teljesen felolvadt, akkor belekeverjük a vajat.
Levesszük a
tűzről, belekeverjük a dióval elkevert kekszet.
A masszát
elfelezzük, egyik felébe a gőz felett felolvasztott csokoládé kerül.
Két fólialap
között még langyosan kinyújtjuk mindkét lapot, egymásra helyezzük, lelapogatjuk,
és szorosan feltekerjük.
Tetejére
olvasztott csokoládét csorgatunk.
Ehhez a vajat
felolvasztjuk, levesszük a tűzről, beletesszük a feldarabolt csokoládét,
egyneműre keverjük, pár csepp étolajat adunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése