2019. február 1., péntek

Diós kekszes rúd




Hozzávalók:

20 dkg darált keksz
20 dkg darált dió
20 dkg vaj/margarin
10 dkg étcsokoládé
10 evőkanálnyi víz
25 dkg cukor
1 csomag (10 gr) Bourbon vaníliás cukor

Csokimáz:

8 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
néhány csepp étolaj

Elkészítés:

A cukrokból a vízzel kis lángon szirupot főzünk.
Amikor már nem érezni a cukor szemcséit, teljesen felolvadt, akkor belekeverjük a vajat.
Levesszük a tűzről, belekeverjük a dióval elkevert kekszet.
A masszát elfelezzük, egyik felébe a gőz felett felolvasztott csokoládé kerül.
Két fólialap között még langyosan kinyújtjuk mindkét lapot, egymásra helyezzük, lelapogatjuk, és szorosan feltekerjük.

Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk.
Ehhez a vajat felolvasztjuk, levesszük a tűzről, beletesszük a feldarabolt csokoládét, egyneműre keverjük, pár csepp étolajat adunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések: