Hozzávalók:
6 tojás sárgája+ 10 dkg porcukor
50 dkg mascarpone sajt
6 tojás fehérje+5 dkg cukor
40 dkg babapiskóta
3-4 evőkanálnyi keserű kakaópor
Elkészítés:
A főtt kávét cukorral ízesítjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük az 5 dkg cukorral.
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a 10 dkg cukorral, majd
hozzáadjuk a mascarpone sajtot . Lazán belekeverjük a tojásfehérje habját is úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.
A piskótákat a kávéba mártjuk, hagyjuk pár pillanatig, míg
kissé megszívják magukat a kávéval. Nem kell nagyon eláztatni, lényeg, hogy a piskótákat járja át kicsit a kávé. A babapiskóták különböző minőségűek, van, amelyik könnyebben szívja fel a nedvességet, van, amelyik keményebb, és kicsit több időre van ehhez szükség, figyelni kell.
Egy lapos tálba sorakoztatjuk a szeleteket.
A piskótákra simítjuk a krémet, szűrővel megszórjuk jó alaposan egyenletesen kakaóporral, majd
ismét egy réteg piskóta következik, erre pedig krém.
A tetejére is vastagon kakaópor kerül, de
inkább csak tálalás előtt szórjuk meg, mert a párától átnedvesedik a kakaópor.
Előző nap érdemes elkészíteni, hűtőben tároljuk, másnapra tökéletesen
összeérnek az ízek.
2 megjegyzés:
Hallo Marika, wie schön dass du wieder schreibst! Ein Tiramisu habe ich heute auch gemacht, es steht im Kühlen, denn morgen kommt Besuch aus Ungarn. Liebe Grüße
Liebe Traude! Ich bin froh, dass Sie geschrieben! Vielen Dank!:-)
Megjegyzés küldése