Hozzávalók:
1 db kakaós piskóta tortalap:
1 tojás
18 dkg cukor
20 dkg liszt
2 evőkanálnyi kakópor
1/2 csomag sütőpor (6 gr)
2.5 dl tej
1 dl étolaj
Töltelék:
5 dl habtejszín
5-10 dkg cukor
20 dkg
étcsokoládé
Tetejére:
1 csomag (40 gr)
csokoládé ízű pudingpor
10 dkg cukor
1 tojás
2 dl tej
10 dkg
vaj/margarin
Tortalapok
kenéséhez, locsolásához: meggylekvár, cherry vermut/likőr, vagy édes meggylé
Elkészítés:
A tészta adalékait kikeverjük.
A piskótát
közepes méretű tepsiben sütjük ki, kihűlés után elfelezzük.
A cukrozott
tejszínben közepes lángon, kevergetve feloldjuk a felaprított csokoládét, majd
teljesen kihűtjük.
Kihűlés után
habosra verjük a csokis tejszínt.
A lapokat
meglocsoljuk, megkenjük a lekvárral, megtöltjük a krémmel, és hidegre tesszük.
A pudingos
krémhez a vaj kivételével csomómentesre keverjük a hozzávalókat, és kis lángon
kevergetve teljesen besűrítjük. Levesszük a tűzről, és a vajjal egyneműre
keverjük.
Amikor kihűl a
krém, robotgéppel kihabosítjuk, és a sütemény tetejére simítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése