2017. május 13., szombat

Tiramisu




Hozzávalók:

6 adag jó erős főzött kávé+ 2 evőkanálnyi cukor (ízlés szerint)
6 tojás sárgája+ 10 dkg porcukor
50 dkg mascarpone sajt
6 tojás fehérje+5 dkg cukor
40 dkg babapiskóta

3-4 evőkanálnyi keserű kakaópor

Elkészítés:

A főtt kávét cukorral ízesítjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük az 5 dkg cukorral.
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a 10 dkg cukorral, majd hozzáadjuk a mascarpone sajtot . Lazán belekeverjük a tojásfehérje habját is  úgy, hogy egynemű krémet kapjunk.

A piskótákat a kávéba mártjuk, hagyjuk pár pillanatig, míg kissé megszívják magukat a kávéval. Nem kell nagyon eláztatni, lényeg, hogy a piskótákat járja át kicsit a kávé. A babapiskóták különböző minőségűek, van, amelyik könnyebben szívja fel a nedvességet, van, amelyik keményebb, és kicsit több időre van ehhez szükség, figyelni kell.

Egy lapos tálba sorakoztatjuk a szeleteket. A piskótákra simítjuk a krémet, szűrővel megszórjuk jó alaposan egyenletesen kakaóporral, majd ismét egy réteg piskóta következik, erre pedig krém. 
A tetejére is vastagon kakaópor kerül, de inkább csak tálalás előtt szórjuk meg, mert a párától átnedvesedik a kakaópor.

Előző nap érdemes elkészíteni, hűtőben tároljuk, másnapra tökéletesen összeérnek az ízek.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Hallo Marika, wie schön dass du wieder schreibst! Ein Tiramisu habe ich heute auch gemacht, es steht im Kühlen, denn morgen kommt Besuch aus Ungarn. Liebe Grüße

mariam írta...

Liebe Traude! Ich bin froh, dass Sie geschrieben! Vielen Dank!:-)