![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-PCW05cWYiZVpP23vDDbRwu53Dhyphenhyphena9AlkKo6cXnFCkHfRBkjmPyz0TNaIL2Q8OQGhhj76N9lrJEgvJPGF1kiVHXpHrNCMk4IHitwsHbESptEJ8Q1coDfr7fVXKTkc_CI6kwC2bf2uniQ/s320/T%C3%BAr%C3%B3s+zs%C3%B6mle+002.jpg)
Hozzávalók:
4 db szikkadt zsemle
4-5 dl sóval ízesített tej
4 tojás
4 evőkanál reszelt sajt
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál vaj/ margarin
50 dkg túró
Elkészítés:
A zsemléket félbevágjuk vízszintesen, kikaparjuk a belsejüket, majd a belső felükkel sós tejbe mártjuk őket egy pillanatra.
A kiszedett tésztát annyi tejbe áztatjuk, hogy ne ázzon el túl lucskosra.
A tojásokat habosra verjük, elkeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, és a tejes zsemletörmelékkel, és a túróval. Ha nincsen otthon sajtunk, nem baj, ha kimarad.
Egy jól kikent (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe tesszük a fél zsemléket, és a masszával megtöltjük őket. Mindegyik tetejére egy mogyorónyi vajat teszünk, és előmelegített, forró sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Másik módja ugyanez, annyi különbséggel, hogy édesre készítjük el.
A tejbe egy kis cukrot teszünk, sajt elmarad, a túrós masszát is cukorral ízesítjük (csipetnyi só mehet bele), és aki szereti, adhat hozzá mazsolát.
Mindkét esetben készülhet úgy is, hogy a tetejét levágjuk, és a töltés után ezt kalapot visszatesszük, és így ropogósra sütjük.
Vaníliás porcukorral hintve kínáljuk.
1 megjegyzés:
Das schaut gut aus, ich verstehe die Zutaten, die Zubereitung muss ich mir übersetzen lassen!
Liebe Grüsse aus dem verschneiten Wien
Megjegyzés küldése