![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghdkQ-YY0jP5jiTRvixs8D4TEFp1XZRtOh1gfdDBrak1Ah9zkR_zFf4DF6kNJPntw3xZZA9ajbis_OYIl2vMjieiuC5yPaYpMYDgNh0cw9s5gBSCsd7SWRz4o3n4wy2YN7LYtnE7e3AUU/s320/Kevert+s%C3%BCtemeny.jpg)
Hozzávalók:
10 dkg puha Ráma margarin
10 csapott evőkanál porcukor
3 tojás
10 púpozott evőkanál liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál fahéj
1 evőkanál kakópor
5 -10 dkg darabolt dió
2 - 3 evőkanál kemény, bármilyen maradék, régebbi lekvár
5 dkg mazsola
10 evőkanál tej
Elkészítés:
A margarint csipetnyi sóval habosra keverjük, a cukrot is jó alaposan kikeverjük vele, hozzáadjuk a tojásokat, a szódabikarbónás, szitált lisztet, a fahéjat, a tejet, és a többi adalékot.
Közepes méretű, kikent, lisztezett tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk durvára darabolt dióval.
Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 35 - 40 perc alatt, de alkalmazzunk tűpróbát.
Amint a mellékelt fotón látszik, ha nem szórjuk meg dióval, csokimázzal is készíthetjük.
3 megjegyzés:
Ein schönes Rezept - Nüsse sind immer gut in einem Kuchen !
Danke, Traude! :-)
Küldtem neked valamit: http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2009/02/kulonleges-barati-dij.html
Megjegyzés küldése