Hozzávalók:
Tojásfehérje, szitált porcukor vagy finomított kristálycukor, kb. 1 evőkanálnyi citromlé, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor (8 gr)
A cukor mennyisége a tojásfehérjék teljes súlyának a duplája legyen, mivel a tojás nagyságától függően változó a fehérjének a súlya.
Itt 6 db tojásfehérje volt, ez a mennyiség 2 nagyméretű gáztepsire való adag lett.
Amikor van fennmaradó felesleges tojásfehérjénk, érdemes lefagyasztani, és amikor összejön egy adagra való, elő lehet venni ehhez az édességhez.
Elkészítés:
A sütőt
melegítsük elő 140 C° -ra (itt hőlégkeverésen volt 120 C°, és egyszerre került
be a két tepsi.)
A tojásfehérjét verjük habosra, kanalanként adagolva adjuk hozzá a cukrokat, a
citromlevet, és készítsünk belőle jó kemény,
fényes habot.
Csillagcsöves habzsákkal nyomjunk rózsákat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Kiskanállal
is adagolhatunk rá halmokat, egymástól kb. 3 cm távolságra.
A sütőben inkább szárítsuk ki, mint süssük kb. 45 percig. Ekkor kapcsoljuk ki a sütőt, és
hagyjuk benne a süteményt legalább további 30-45 percre, vagy akár ettől többet
is maradhat.
Vegyük ki a sütőből, a tepsit rácsra téve hagyjuk hűlni, majd széles pengéjű késsel óvatosan alányúlva válasszuk le a halmokat a papírról.
Ha nem fogyna el, (ilyen nálunk még nem fordult elő), zárt dobozban sokáig eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése