2022. május 12., csütörtök

Habcsók recept


 

Hozzávalók:

 

Tojásfehérje, szitált porcukor vagy finomított kristálycukor, kb. 1 evőkanálnyi citromlé, 1 csomag Bourbon vaníliás cukor (8 gr)

 

A cukor mennyisége a tojásfehérjék teljes súlyának a duplája legyen, mivel a tojás nagyságától függően változó a fehérjének a súlya.

Itt 6 db tojásfehérje volt, ez a mennyiség 2 nagyméretű gáztepsire való adag lett.

Amikor van fennmaradó felesleges tojásfehérjénk, érdemes lefagyasztani, és amikor összejön egy adagra való, elő lehet venni ehhez az édességhez.



Elkészítés:

 A sütőt melegítsük elő 140 C° -ra (itt hőlégkeverésen volt 120 C°, és egyszerre került be a két tepsi.)


A tojásfehérjét verjük habosra, kanalanként adagolva adjuk hozzá a cukrokat, a citromlevet, és készítsünk belőle  jó kemény, fényes habot.


Csillagcsöves habzsákkal nyomjunk rózsákat egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre. Kiskanállal is adagolhatunk rá halmokat, egymástól kb. 3 cm távolságra.

A sütőben inkább szárítsuk ki, mint süssük kb. 45  percig. Ekkor kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk benne a süteményt legalább további 30-45 percre, vagy akár ettől többet is maradhat.

Vegyük ki a sütőből, a tepsit rácsra téve hagyjuk hűlni, majd széles pengéjű késsel óvatosan alányúlva válasszuk le a halmokat a papírról.

 

Ha nem fogyna el, (ilyen nálunk még nem fordult elő), zárt dobozban sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések: