Hozzávalók (nagyobb méretű tepsihez)
Tészta:
8 tojás
9 evőkanálnyi
cukor
1 dl étolaj
8 evőkanálnyi
liszt
2 evőkanálnyi
kakaópor
1 csomag sütőpor
(12 gr)
Krém:
6 dl tej
2 csomag vanília
ízű pudingpor (80 gr)
5 evőkanálnyi
cukor
2 tojás sárgája
6 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 doboz
őszibarack befőtt
20 gr étkezési
zselatin
2 dl befőttlé
Elkészítés:
A tésztához
a tojások fehérjét habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk egyenként a tojások
sárgáit, majd az olajat, végül a sütőporral, kakaóporral elegyített, szitált
lisztet.
A masszát
sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, közepes hőmérsékletű, 180 °C-os sütőben sütőben kisütjük. (kb. 30
perc)
A krémhez a
vanília pudingot 5 evőkanálnyi cukorral, a tojások sárgáival, és egy kevés tejjel
egyneműre keverjük.
A maradék tejet
felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos masszát, és sűrűre főzzük. Többször
kevergetve langyosra hűtjük.
A barack
befőttet felaprítjuk.
A befőttlében
elkeverjük a zselatinport, hagyjuk, hogy megszívja magát, és kis lángon,
kevergetve áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel.
Az alaposan
behűtött tejszínt habosra verjük, hozzáadva a porcukrot.
A pudingos
krémet átkeverjük, kihabosítjuk, kis adagonként hozzáadva elkeverjük a tejszínhabbal.
Ebből a masszából
két-három evőkanálnyit a zselatinhoz keverünk, majd így adjuk a teljes
mennyiségű krémhez.
A krém
kétharmadába az aprított barackot keverjük, ezt töltjük a félbevágott
piskótába. Tetejére a maradék krém kerül.
Másnapig hűtőben
hagyjuk, hogy a krém jól megdermedjen. Kiadós vendégváró sütemény, nálam a tepsi
mérete 24x37 cm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése