2019. március 21., csütörtök

Barackos krémes sütemény




Hozzávalók (nagyobb méretű tepsihez)

Tészta:

8 tojás
9 evőkanálnyi cukor
1 dl étolaj
8 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi kakaópor
1 csomag sütőpor (12 gr)

Krém:

6 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor (80 gr)
5 evőkanálnyi cukor
2 tojás sárgája
6 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 doboz őszibarack befőtt
20 gr étkezési zselatin
2 dl befőttlé


Elkészítés:

A tésztához a tojások fehérjét habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáit, majd az olajat, végül a sütőporral, kakaóporral elegyített, szitált lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, közepes hőmérsékletű,  180 °C-os sütőben sütőben kisütjük. (kb. 30 perc)

A krémhez a vanília pudingot 5 evőkanálnyi cukorral, a tojások sárgáival, és egy kevés tejjel egyneműre keverjük.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a pudingos masszát, és sűrűre főzzük. Többször kevergetve langyosra hűtjük. 

A barack befőttet felaprítjuk. 

A befőttlében elkeverjük a zselatinport, hagyjuk, hogy megszívja magát, és kis lángon, kevergetve áttetszőre feloldjuk, de nem forraljuk fel.

Az alaposan behűtött tejszínt habosra verjük, hozzáadva a porcukrot.
A pudingos krémet átkeverjük, kihabosítjuk, kis adagonként hozzáadva elkeverjük a tejszínhabbal.
Ebből a masszából két-három evőkanálnyit a zselatinhoz keverünk, majd így adjuk a teljes mennyiségű krémhez.
A krém kétharmadába az aprított barackot keverjük, ezt töltjük a félbevágott piskótába. Tetejére a maradék krém kerül.

Másnapig hűtőben hagyjuk, hogy a krém jól megdermedjen. Kiadós vendégváró sütemény, nálam a tepsi mérete 24x37 cm.

Nincsenek megjegyzések: