2011. október 9., vasárnap
Sós sajtos rudacskák
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg zsír
10 dkg reszelt sajt
1 kis doboz tejföl / 175 gr
1 csapott evőkanál só
Tetejére:
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sót.
A zsírt és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, végül a tejfölt adjuk hozzá.
Néhány órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, még jobb, ha másnapig pihentetjük így.
Pihentetés után lisztezett felületen 2-3 mm vastagságra nyújtjuk a tésztát.
Tetejét felvert tojással kenjük, reszelt sajtot szórunk rá, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk.
A csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 °C – os sütőben szép aranysárgára sütjük.
Ez az adag 4 gáztepsire valót tesz ki.
A recept nem tartalmaz tojást, ne is keressük, nem kell hozzá!
A rudacskák finomak, omlósak, ropogósak, pont olyanok, amilyennek szeretjük, így mind megettük!
The Chef Viki leírása nyomán, köszönettel! :-)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Örülök :-)
Nálunk is nagyon menő - addig esszük, amíg látjuk!
Nagyon finom, szeretem az ilyeneket
Így van ez nálunk is! :-)
Megjegyzés küldése