2011. október 9., vasárnap

Sós sajtos rudacskák



Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg zsír
10 dkg reszelt sajt
1 kis doboz tejföl / 175 gr
1 csapott evőkanál só

Tetejére:

1 tojás
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a sót.
A zsírt és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, végül a tejfölt adjuk hozzá.
Néhány órára fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, még jobb, ha másnapig pihentetjük így.

Pihentetés után lisztezett felületen 2-3 mm vastagságra nyújtjuk a tésztát.
Tetejét felvert tojással kenjük, reszelt sajtot szórunk rá, és hosszú, vékony csíkokra vágjuk.

A csíkokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 °C – os sütőben szép aranysárgára sütjük.

Ez az adag 4 gáztepsire valót tesz ki.
A recept nem tartalmaz tojást, ne is keressük, nem kell hozzá!

A rudacskák finomak, omlósak, ropogósak, pont olyanok, amilyennek szeretjük, így mind megettük!

The Chef Viki
leírása nyomán, köszönettel! :-)

3 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Örülök :-)

Nálunk is nagyon menő - addig esszük, amíg látjuk!

Bianka írta...

Nagyon finom, szeretem az ilyeneket

mariam írta...

Így van ez nálunk is! :-)