![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0858CMxywKmmMNcj5cWJV_FmftNVFyMQ3YWfZr34NE7nRfIjvEdY7Mq4W6P4nNIe23-41K2mhLZLuuvZvRABVlVG7Y-X92Lrqku54eaHnBP8RP9zLKQU4ptVH9k5YAWrelc7H_zUq5L4/s320/kefires+palacsinta+2+006.jpg)
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 tojás
0.5 dl olaj
ízlés szerint só
175 gr kefir
szódavíz
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit annyi szódavízzel keverjük ki, hogy se nem túl híg, se nem túl sűrű, folyékony masszát kapjunk.
Olajjal vékonyan kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat, és tetszés szerint megtöltjük őket.
Korábban tejjel készítettem, de egy alkalommal csak kefir volt itthon, és így került a tésztába először. Azóta nem változtatok rajta, mert ha nem fogy el azonnal, később sem keményedik meg a tésztája, és hidegen is finom.
Kb. 12 db lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése