![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1LF7IH96YsvddyiXHsFUtGEygnQqXMxtbiIEuNmNQQN9YTL6iIODeNQYRyaCr9on_Fu2uwVqezwaBCyECa3djl-G9n8G5FF3-7geRs6kT6QMHR6B9x4SzuS1qfmso4Wow-lMJ-xhUWog/s400/IMG_0788.jpg)
Hozzávalók:
6 tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
30 dkg mazsola (rumba áztatott)
30 dkg darabolt dió / vagy mogyoró
30 dkg reszelt csoki
6 dkg Orangeat
1 narancs leve és héja / vagy 1-1,5 dl narancslé
15 g sütőpor – valamivel kevesebb, mint egy zacskó
5 g mézeskalács fűszerkeverék
5 g vaníliás cukor
5 g só
Tetejére: tortabevonó csokoládé / vagy csokimáz
Elkészítés:
A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, felváltva hozzáadjuk az előzőleg egymással elkevert száraz hozzávalókat és a narancslevet, végül a tojások keményre vert habját forgatjuk bele.
Kivajazott tepsiben, előmelegített közepes hőfokú, kb. 180 °C –os sütőben kb. 30 percig sütjük.
A kihűlt tésztát kockákra vágjuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3alByIK4FYZi4ecTFyR8oNAsdrAiWSO8GNeGL31Jep1qi6cP2rTsS3_7pdKuRm3-smhox0OTDopF4CtYJfvOmQi5SNVChaVnISNg8heRtfOnqGIy5wHKN7Ant4NnwR22BX4Ihrdna1s0/s400/IMG_0777.jpg)
Villa segítségével olvasztott csokiba mártjuk, majd lecsöpögtetjük, zsírpapírra (sütőpapírra) szedjük, és levegőn hagyjuk kicsit száradni.
Nagyon finom úgy is, ha a tészta tetejét baracklekvárral megkenjük, és amikor megszikkad, akkor vonjuk be csokoládéval.
Tetejüket díszíthetjük is dióval, mogyoróval, vagy pl. koktélmeggy, vagy cseresznye szemekkel.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgB4E4JA9DU8mrsfCb_NcfZLzz-BIEBVVQzlajJ5HpMCag25mmAaaeEwVx8CQJTlLj_KaJ2lLEvxNNOfmjfbWUnsPme_XwlS8GhVKRn8B8sE32zcbn_qbhHqKconm36fxsASC6n37ATYRk/s400/IMG_0792.jpg)
A receptet és a hozzá tartozó fotót Zsuzsi barátnőmtől kaptam, aki gyakran készítette korábban karácsonyra. Nagy sikert aratott a süteménnyel, mert egyszerű, nem lehet elrontani, finom szaftos, és mutatós is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése