2009. október 13., kedd

Gesztenyetekercs

Hozzávalók:

75 dkg gesztenyemassza
10 dkg margarin
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
1 dl tej
2 narancs
2 evőkanálnyi narancsszörp
1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A gesztenyemasszát kikeverjük a margarinnal, és megnedvesített alumíniumfólia lapon nyújtófával kb. 1 cm vastagon téglalapformára kinyújtjuk.
A tojást a porcukorral és a tejjel kikeverjük, gőz fölött besűrítjük, majd langyosra lehűtve a kihabosított vajjal egyneműre keverjük.
Az egyik narancs kifacsart levével, a narancsszörppel, és a citrom reszelt héjával ízesítjük, és beleforgatjuk a másik narancs apróra vagdalt húsát.
A krémet egyenletesen rásimítjuk a gesztenyemasszára. A széleinél hagyjunk szabadon 1-1 cm üres részt.
A fólia segítségével szorosan feltekerjük, és másnapig hűtőbe tesszük.
Vizes késsel szeleteljük.
Tetejét tetszőlegesen díszíthetjük tejszínhabbal, csokimázzal, vagy porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: