2009. július 7., kedd

Egérke

Hozzávalók:

1 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg olvasztott margarin
1 vaníliás cukor
1 evőkanál kristálycukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2, 5 dl tej

Elkészítés:

A hozzávalókból a felsorolás sorrendjében tésztát keverünk. A lisztbe keverjük bele a sütőport, szitáljuk át, és a tejjel felváltva adagoljuk a tojásos keverékbe.
Kiskanállal szaggassuk bőséges, forró olajba.
Egyszerre ne tegyünk bele sokat, hagyjunk helyet a növekedésnek. Vigyázzunk, mert gyorsan sül, ezért ne legyen túlságosan forró az olaj.
Papírtörlőre szedjük ki, hogy az olajat szívja fel róla.
Megszórhatjuk porcukorral, vagy fahéjas porcukorral.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hali!
Elkészítettem ezt az egérkét,hát tucsog az olajban,pedig mindent úgy csináltam ahogy le van írva és nem lett jó nagyon rosszul sikerül. Kérdésem hogy miért lett ennyire olajos és ehetetlen?

mariam írta...

Az olajban sült tésztáknál el kell találni a megfelelő hőfokot. Ha nagyon forró az olaj, akkor hirtelen sül meg, és belül nyers maradhat. Ha nem elég meleg az olaj, a tészta magába szívja azt.