2009. április 11., szombat

Csokikrémes korongok



Hozzávalók:

25 dkg liszt
½ csomag sütőpor
csipetnyi só
15 dkg habosra kevert szobahőmérsékletű vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája

Krém:

½ csomag vanília ízű pudingpor
2-3 evőkanál kristálycukor
1.5 dl tej
kis vanília aroma
10 dkg étcsoki
13 dkg vaj

Tetejére: 1 tojás fehérje, kristálycukor

Elkészítés:

A krémhez a pudingport elkeverjük a cukorral, a vaníliával, a tejjel. Kis lángon kevergetve besűrítjük, hozzáadjuk a csokoládét, és amikor kihűl, a habosított vajjal elkeverjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni. (Ez a krém előre elkészíthető, és fagyasztható is).

A tésztához a habos vajhoz lassan adagoljuk a cukrokat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, végül a sütőporos, sózott lisztet is.
Összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.

Lisztes felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle.
A korongok felét tojásfehérjével megkenjük, és kristálycukorral megszórjuk.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük, akkor jó, amikor a széle kezd pirosodni. 12-15 perc alatt kisül.

A kész sütiket csokikrémmel megtöltjük, vagy lekvárral.

Töltelék nélkül is finom, bármilyen formákra lehet szaggatni, és jól záródó dobozban hetekig eltartható fegyelmezett egyéneknél. (Ilyesmi nálunk elő sem fordulhat.)
Karácsonyi, fára aggatható figuráknak is megfelel.
Ebből a mennyiségből kb. 25 – 28 töltött korong lesz, érdemes dupla adagot elkészíteni.

Nincsenek megjegyzések: