2009. március 23., hétfő
Zserbó sütemény
Hozzávalók:
Tészta :
25 dkg Ráma margarin
50 dkg liszt
3 tojás sárgája
késhegynyi szódabikarbóna
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor
Töltelék:
20 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
Máz:
1 dl víz
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
15 dkg vaj
vagy: 15 dkg étcsokoládés tortabevonó
Elkészítés:
A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
A margarint, a szódabikarbónás, szitált lisztet, a tojások sárgáját hozzáadjuk az élesztős tejhez, és a tésztát összeállítjuk.
Rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk.
3 részre osztjuk, és mindegyiket közepes tepsi méretűre nyújtjuk.
Az első lapot a kikent, lisztezett tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a cukros dióval, erre ismét lap kerül, majd a töltelék, és erre az utolsó tésztalap.
A megtöltött tésztát egy órán keresztül pihentetjük.
Tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 40 perc alatt sütjük világosra.
Miután kihűlt a tészta, bevonjuk csokoládémázzal, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
A fotó a Zsuzsi barátnőm sütéséről készült.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon szép lett a fotó! Biztos finom is volt!!
Igen, a fotó szép, csak a Zsuzsi olyan messze van tőlem, hogy én nem ehettem belőle...:-)
Megjegyzés küldése