2009. március 25., szerda

Túrós borzas sütemény

Hozzávalók:

40 dkg liszt
25 dkg Ráma margarin
3 evőkanál kakaópor
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 tojás sárgája

Töltelék:

1 kg túró
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja és leve
3 tojásfehérje

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipóban egy órára hűtőbe tesszük.
Egy közepes tepsit kikenünk, lisztezzük, és az egyik cipót nagy lyukú almareszelővel belereszeljük, egyenletesen eligazítjuk.
A töltelékhez összekeverjük a túrót a cukrokkal és az ízesítőkkel, majd a tojásfehérje keményre vert habjával óvatosan összeforgatjuk.
Rásimítjuk a reszelt tésztára, majd a tetejére reszeljük a másik cipót.
Előmelegített sütőben, 200 °C - on 30-40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Nincsenek megjegyzések: