2009. március 18., szerda

Gesztenyés muffin



Hozzávalók:

10 dkg étcsokoládé
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg puha vaj / margarin
2 evőkanál rum
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg cukor
3 tojás
1 csipetnyi só
5 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor

Tetejére:

tejszínhab
őrölt fahéj

Elkészítés:

A darabokra tört étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor egészen langyosra hűl, robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.
Hozzáadjuk óvatosan a tojások fehérjéből csipetnyi sóval keményre vert habot, majd belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet, és muffinpapírral bélelt formákba adagoljuk.
Egy-egy mélyedést kb. kétharmad részig töltsünk meg.
Előmelegített sütőben, 175 °C- on sütjük, kb. 30 percig.
Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.

2 megjegyzés:

miss Muffin írta...

Hmmm, ilyet még nem csináltam, de már bánom... :)

Receptgyűjtő írta...

Rajta hát, mert finom (volt)! :-)