2009. március 20., péntek

Csokoládés piskóta



Hozzávalók:

5 tojás
8 dkg vaj
késhegynyi só
5 dkg tortabevonó csokoládé
10 dkg porcukor
8 dkg liszt
½ csomag sütőpor

Elkészítése:

A vajat pici sóval habosra kavarjuk, belecsorgatjuk a gőz fölött felolvasztott, langyosra hűtött csokoládét, és addig keverjük, míg a krém egyneművé válik. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáit.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a krémbe, végül a sütőporos, szitált lisztet is beledolgozzuk.
Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, kb. 180°C – os sütőben kisütjük.
A piskótát tölthetjük is krémekkel, lekvárral, stb.

2 megjegyzés:

miss Muffin írta...

Hmmm... az én sütőmben most Brownie sül, imádom a csokis sütiket... :P

Receptgyűjtő írta...

Én is !!! :-) csoki jöhet bármikor !!