2009. március 22., vasárnap

Különleges krémes sütemény

Hozzávalók:

Tészta 1.

1 db 5 tojásos piskótalap (közepes tepsi méretű)

Tészta 2.

30 dkg liszt
1 kávéskanál szalalkáli
10 dkg cukor
1 tojás
1 evőkanál kakaó
10 dkg zsír

Töltelék:

25 dkg vaj / margarin
25 dkg cukor
3 dl tej
5 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor

Locsoláshoz: rum

Elkészítés:

A tésztához valókat összegyúrjuk, egy közepes tepsi hátoldalán 2 lapban kisütjük, előmelegített, 190 °C - os sütőben.
A töltelékhez a tejet a liszttel lassú lángon kevergetve besűrítjük, a tűzről levéve a cukrot, vaníliás cukrot is belekeverjük.
Amikor kihűlt, a vajjal elegyítjük.
Legalulra a barna tészta kerül, meglocsoljuk rummal, rákenjük a krém felét, majd erre jön a piskóta.
Ismét krém, majd a másik barna, rummal locsolt lapot tesszük a tetejére.
Bevonhatjuk csokimázzal is, vagy pedig alaposan megszórjuk vaníliás porcukorral.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Ein schönes Rezept - wird es ein Foto geben ?
Liebe Grüße

Receptgyűjtő írta...

Leider, nicht von ihm Bild.
Viele Grüße von Marica :-)