2009. március 11., szerda

Sajtos kockák - finom és kiadós



Hozzávalók:

45 dkg liszt
18 dkg vaj
só ízlés szerint
tejföl
1 tojás
reszelt sajt (minimális)

Elkészítés:

A tojás és a sajt kivételével összegyúrjuk az adalékokat, annyi tejfölt adunk hozzá, amennyit felvesz, hogy lágy tésztát kapjunk. Bátran lehet sózni!
Keksz vékonyságúra nyújtjuk, minél vékonyabbra, annál ropogósabb lesz.



Megkenjük tojással, megszórjuk finomra reszelt sajttal, majd derelyeszaggatóval kis négyzeteket vágunk belőle.



Előmelegített sütőben, 200 °C - on sütjük ki, hamar meglesz. Kis párnácskák lesznek a kisült tésztából.
Légkeveréses sütőben elég 170 °C –on sütni 10 percig.
Olyan egyszerű, hogy nem lehet elrontani.
A képen egy színezett francia sajttal készült, azért van ilyen élénk színe.



A recept, és a fotók Zsuzsi barátnőmtől származik, ő pedig az Édesanyja valamikori receptfüzetében találta a leírást.

6 megjegyzés:

szazala írta...

Amilyen egyszerű,olyan fenomenális ez a recept!!!Köszi érte!

Receptgyűjtő írta...

Nekem is nagyon tetszik, főleg az egyszerűsége, a barátnőm azt mondja, rendkívül finom!

szazala írta...

Valóban finom!Szombaton a lányoméknál afféle lakásavató buli lesz,gondoltam sütök egy adagot "próbaképpen",hogy megállná-e ott a helyét?Olyan sikere van,hogy dupla adag fog készülni,bár ez is elég sok(4 tepsi),de eteti magát!

szazala írta...

,,,és még valami!Most füstölt sajtot szórtam rá,hát nem rontotta el!!

Receptgyűjtő írta...

Örülök, hogy ekkora sikered van vele, és tetszik, a sajtokkal biztos lehet variálni ! :-)

Wienermädel + Co írta...

Schönes Rezept und nicht schwierig!