Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött leveles tészta ( 50-60 dkg)
1 tojás
25 dkg kenhető krémsajt
1/4 teáskanál őrölt bors
1 evőkanál tej
1 evőkanál reszelt torma
20 dkg gépsonka
metélőhagyma
5 dkg szeletelt mandula
pirospaprika(törött )
Elkészítés:
Szobahőmérsékleten felengedjük annyira a tésztát, hogy nyújtható legyen. ( Ne túl lágyra!)
Lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. fél cm vastagra, kis pogácsaformával kiszaggatjuk.
Tetejüket kissé felvert tojással megkenjük.
Előmelegített, forró sütőben kisütjük ( kb.15 perc), és kihűtjük.
A sajtot, tejet, tormát, borsot, és az apróra vágott sonkát összekeverjük.
A pogácsákat kettévágjuk, az alsó felét megkenjük a masszával, megszórjuk metélőhagymával, és pár szelet mandulával.
Rátesszük a tetejét, pirospaprikával picit megszórva tálaljuk.
30 perc alatt elkészül.
Húsvét után, a maradék sonkát tudjuk így hasznosítani.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ein schönes Rezept! Ich hoffe, du hattest einen schönen nönap!
Ja, ich sage, Dank Sie dafür, ich hoffe darauf, Sie gaben das Wochenende angenehm aus!:-)
Viele Grüße von Marica
Megjegyzés küldése