2009. március 31., kedd

Ananászkrém (kelyhes)


Fotó

Hozzávalók:

50 dkg ananászbefőtt
4 dl habtejszín
2 tojás sárgája
1/2 citrom leve
1 csapott evőkanál liszt
1/2 dl tej
1 teáskanál zselatin

Elkészítés:

Az ananászt leszűrjük, félreteszünk belőle a díszítéshez, a többit pedig nagyon apróra vagdossuk, vagy turmixgéppel pépesítjük.
A tojások sárgáit simára keverjük a liszttel, majd a citromlével és az ananász levével kis adagonként felengedve, gőz fölött folyamatos keveréssel jó sűrűre főzzük.
A krémet időnként megkeverve, hagyjuk kihűlni.
A zselatint a tejben kavargatva, kis lángon feloldjuk, hozzáadjuk a tojásos krémhez, majd a pépesített ananászt is belekeverjük.
A tejszín keményre vert habjából a díszítéshez elkülönítünk, a többit óvatosan a krémbe forgatjuk.
4 pohárban elosztjuk a krémet, tetejét ananászdarabkákkal, és tejszínhabbal díszítjük.
Jó alaposan behűtve kínáljuk.