2009. március 26., csütörtök
Havasi tészta
Hozzávalók:
60 dkg liszt
30 dkg zsír / vaj, margarin
2 dkg élesztő
1 dl tej
3 kanál porcukor
Töltelék:
20 dkg darált mák / vagy dió
reszelt citromhéj
15 dkg porcukor
Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk, átdagasztjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kicsit nagyobb kerek szaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelékhez valókat kikeverjük, és kávéskanállal a korongok közepébe kis halmokat teszünk belőle. A tésztát félbehajtva a szélein összenyomkodjuk, egy villával cakkosra díszítjük.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kisütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Bei dir kann man immer wieder etwas neues lernen! Ein schönes Rezept.
Megjegyzés küldése