2009. március 30., hétfő

Kelt pite vanília krémmel

Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
4 dkg cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor

Krém:

4 tojás
8 dkg cukor
1 dl tejföl
5 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt a langyos, kissé cukrozott tejben felfuttatjuk, a liszthez adjuk, a többi adalékkal összeállítjuk, majd megkelesztjük.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, végül a felvert tojásfehérjét.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes méretű tepsibe tesszük úgy, hogy az oldalára is ráhúzzuk, és beleöntjük a krémet.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben kb. 40 perc alatt kisütjük.
Felszeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: