2009. március 23., hétfő

Zserbó sütemény




Hozzávalók:

Tészta :

25 dkg Ráma margarin
50 dkg liszt
3 tojás sárgája
késhegynyi szódabikarbóna
2 dkg élesztő
2 dl tej
2 evőkanál cukor

Töltelék:

20 dkg sárgabaracklekvár
20 dkg darált dió
20 dkg cukor

Máz:

1 dl víz
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
15 dkg vaj

vagy: 15 dkg étcsokoládés tortabevonó


Elkészítés:

A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
A margarint, a szódabikarbónás, szitált lisztet, a tojások sárgáját hozzáadjuk az élesztős tejhez, és a tésztát összeállítjuk.
Rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk.

3 részre osztjuk, és mindegyiket közepes tepsi méretűre nyújtjuk.
Az első lapot a kikent, lisztezett tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a cukros dióval, erre ismét lap kerül, majd a töltelék, és erre az utolsó tésztalap.
A megtöltött tésztát egy órán keresztül pihentetjük.

Tetejét villával megszurkáljuk, majd előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, kb. 40 perc alatt sütjük világosra.
Miután kihűlt a tészta, bevonjuk csokoládémázzal, és hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

A fotó a Zsuzsi barátnőm sütéséről készült.

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nagyon szép lett a fotó! Biztos finom is volt!!

Receptgyűjtő írta...

Igen, a fotó szép, csak a Zsuzsi olyan messze van tőlem, hogy én nem ehettem belőle...:-)