2009. március 3., kedd

Néger kocka sütemény




Hozzávalók:

Tészta:

6 tojás sárgája
15 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
5 dkg kakaó
1 kiskanál szódabikarbóna
2 dl tej
22 dkg liszt
3 dkg étkezési keményítő

Tetejére:

lekvár
6 tojás fehérje
40 dkg porcukor

csokimáz

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját.
Beleöntjük a tejet, a szódabikarbónával, kakaóporral, keményítővel elkevert, átszitált lisztet.
Jól kikeverjük, zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben (180 °C - on) megsütjük. Tűpróbát alkalmazzunk!

A tojások fehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Szép fényes, rajzos felülete legyen!
A tésztát lekvárral megkenjük, ráegyengetjük a habot.
Tetejére csokimáz kerüljön, rácsorgatva.
Nagyon finom, ha valaki az édeset szereti!

1 megjegyzés:

Főz és fecseg írta...

Kedves Marica, köszönöm a barátságod, nagyon kedves vagy!
A néger kockát pedig imádom!
Éva