2009. március 26., csütörtök

Havasi tészta




Hozzávalók:

60 dkg liszt
30 dkg zsír / vaj, margarin
2 dkg élesztő
1 dl tej
3 kanál porcukor

Töltelék:

20 dkg darált mák / vagy dió
reszelt citromhéj
15 dkg porcukor

Elkészítés:

A tésztához valókat összedolgozzuk, átdagasztjuk, majd lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és kicsit nagyobb kerek szaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelékhez valókat kikeverjük, és kávéskanállal a korongok közepébe kis halmokat teszünk belőle. A tésztát félbehajtva a szélein összenyomkodjuk, egy villával cakkosra díszítjük.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kisütjük.
Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

1 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Bei dir kann man immer wieder etwas neues lernen! Ein schönes Rezept.