2009. április 3., péntek

Bécsi halmocskák

Hozzávalók:

25 dkg liszt
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
5 dkg barna cukor
12 dkg vaj
1 zacskó vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
2 cseppnyi citromaroma

Tetejére:

1 tojásfehérje
1 teáskanál cukor
5 dkg cukrozott citromhéj
7 dkg mazsola
5 dkg szálasra vagdosott mandula

Elkészítés:

A tésztához a vajat habosra keverjük, apránként belekeverjük a cukrokat, a tojást, a tojássárgáját, az aromát, majd belekeverjük a sütőporos, szitált lisztet.

A masszából, kanállal kis halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt lemezre.
Tetejüket megkenjük cukorral elkevert tojásfehérjével, megszórjuk apróra vágott cukrozott citromhéjjal, mandulával, és mazsolával.

Előmelegített, 180 °C - os sütőben, kb. 15 percig sütjük.
Rácsra téve kihűtjük a sütiket.

Nincsenek megjegyzések: