2009. május 26., kedd
Cseresznyés lepény (gyors)
Hozzávalók:
15 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
3 tojás
1 pohár tejföl
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
40 - 50 dkg magozott cseresznye
Tetejére:
Fahéjas kristálycukor
Elkészítés:
A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük tovább, míg jó habos masszát kapunk. Belekeverjük a tejfölt, és a sütőporos, szódabikarbónás, szitált lisztet.
Egy közepes tepsibe simítjuk a tésztát, beterítjük cseresznyével, és alaposan megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben, közepes, 180 °C – os hőmérsékleten kb. 50 perc alatt kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és utána szeleteljük.
Másfajta gyümölcsökkel is el lehet készíteni, meggyel, stb.!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
7 megjegyzés:
Thank you! :-)
nekem nem lett jó, minden cserkó lement az aljára...
Sajnálom! :-(
Ez egy nagyon rossz recept ,így még soha bém jártam az összes cseresznye az aljára ült, és még sem sül 🤬🤬🤬🤬🤬
Szia! Igazán sajnálom, nekem nem ült le a gyümölcs ( a képen is látható), nem tudom, mi lehet az oka. Sajnálom, hogy csalódtál benne, tudom, milyen bosszantó az ilyen!
Szia! Ennek a receptnek a leírását át kellene nézni. Nekem is, mint az előttem szólóknak, lement az összes a tetejére. Valamit szerintem elírhattál benne, mert én már a 3. vagyok, aki ue. számol be.
De nincs gond, megesszük így is. Csak tényleg nem olyan, mint a Te képeden. :)
Szia! Sajnálom, hogy többeknek nem sikerült, a recept alapján készült az enyém is, úgy látszik, szerencsém volt. Nem tudok változtatni a recepten, mert így szól, legfeljebb, ha szezon lesz, ismét megsütöm, hogy lássam, nálam milyen lett.
Megjegyzés küldése