2009. május 27., szerda

Gyümölcsös túrókocka



Hozzávalók:

Tészta:

1 db 3 tojásos piskóta tortalap (közepes méretű tepsi)

Krém:

4 evőkanál zselatin
3 dl víz
4 evőkanál cukor
25 dkg túró
6 evőkanál porcukor
2 db citrom leve
5 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
2 dl habtejszín

Tetejére:

40 dkg vegyes idénygyümölcs / vagy befőtt, mirelit
1 csomag tortazselé por

Elkészítés:

A zselatint a vízzel simára keverjük, a cukrot hozzáadva felfőzzük, majd langyosra hűtjük.
Az áttört túrót a cukorral, a citromlével és a zselatinnal összekeverjük.
A pudingot az előírás szerint megfőzzük a tejben, időnként megkeverve kihűtjük, a túróhoz keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A túrótölteléket a piskótalapra simítjuk, és hűtőben megdermesztjük.

Amikor megdermedt, a túró tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, és tortazselével bevonjuk.
Legjobb a tésztát abban a formában megtölteni, amelyikben kisütöttük, így nem folyik szét a töltelék.

4 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Wunderbar, was du wieder gezaubert hast!

Receptgyűjtő írta...

Danke! :-)

Névtelen írta...

Most éppen a hűtőben pihen a sütim, és vár arra, hogy az éhes család nekiessen! Isteni finom volt, ahogy kóstolgattam a tölteléket! Köszönöm a receptet!:)

Receptgyűjtő írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett! :-)