2009. május 22., péntek

Cseresznyés koszorú



Hozzávalók:

20 dkg vaj
18 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 db citrom reszelt héja
1 dl tejszín
10 dkg búzadara
1 teáskanál sütőpor
40 dkg liszt
60 dkg kimagozott cseresznye

Tetejére:

3 evőkanál cseresznyepálinka
3 evőkanál víz
25 dkg porcukor

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, fehéredésig keverjük, majd a tojásokat és a citromhéjat keverjük bele.
Végül a sütőporos, szitált lisztet a darával elkeverve, és a tejszínt dolgozzuk a tésztába.

A tészta egyharmadát kivajazott és zsemlemorzsával meghintett kb. 26 cm átmérőjű koszorúformába simítjuk, rászórjuk a cseresznye felét, erre a tészta kerül.
Ismét cseresznye következik, és tészta.

Előmelegített sütőben, 180 °C -on kb. 1 órát sütjük, majd rácsra borítva kihűtjük.

A porcukrot a vízzel és a pálinkával simára keverjük, a mázzal bevonjuk a koszorút, és hagyjuk megszáradni.

Nincsenek megjegyzések: