2009. május 26., kedd

Cseresznyés lepény (gyors)



Hozzávalók:

15 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
3 tojás
1 pohár tejföl
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
40 - 50 dkg magozott cseresznye

Tetejére:
Fahéjas kristálycukor

Elkészítés:

A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük tovább, míg jó habos masszát kapunk. Belekeverjük a tejfölt, és a sütőporos, szódabikarbónás, szitált lisztet.
Egy közepes tepsibe simítjuk a tésztát, beterítjük cseresznyével, és alaposan megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben, közepes, 180 °C – os hőmérsékleten kb. 50 perc alatt kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és utána szeleteljük.

Másfajta gyümölcsökkel is el lehet készíteni, meggyel, stb.!

4 megjegyzés:

~PakKaramu~ írta...

Pak Karamu reading your blog

Receptgyűjtő írta...

Thank you! :-)

Névtelen írta...

nekem nem lett jó, minden cserkó lement az aljára...

mariam írta...

Sajnálom! :-(