2009. május 26., kedd

Cseresznyés lepény (gyors)



Hozzávalók:

15 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
3 tojás
1 pohár tejföl
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
40 - 50 dkg magozott cseresznye

Tetejére:
Fahéjas kristálycukor

Elkészítés:

A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük tovább, míg jó habos masszát kapunk. Belekeverjük a tejfölt, és a sütőporos, szódabikarbónás, szitált lisztet.
Egy közepes tepsibe simítjuk a tésztát, beterítjük cseresznyével, és alaposan megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben, közepes, 180 °C – os hőmérsékleten kb. 50 perc alatt kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és utána szeleteljük.

Másfajta gyümölcsökkel is el lehet készíteni, meggyel, stb.!

7 megjegyzés:

mariam írta...

Thank you! :-)

Névtelen írta...

nekem nem lett jó, minden cserkó lement az aljára...

mariam írta...

Sajnálom! :-(

Unknown írta...

Ez egy nagyon rossz recept ,így még soha bém jártam az összes cseresznye az aljára ült, és még sem sül 🤬🤬🤬🤬🤬

mariam írta...

Szia! Igazán sajnálom, nekem nem ült le a gyümölcs ( a képen is látható), nem tudom, mi lehet az oka. Sajnálom, hogy csalódtál benne, tudom, milyen bosszantó az ilyen!

Névtelen írta...

Szia! Ennek a receptnek a leírását át kellene nézni. Nekem is, mint az előttem szólóknak, lement az összes a tetejére. Valamit szerintem elírhattál benne, mert én már a 3. vagyok, aki ue. számol be.

De nincs gond, megesszük így is. Csak tényleg nem olyan, mint a Te képeden. :)

mariam írta...

Szia! Sajnálom, hogy többeknek nem sikerült, a recept alapján készült az enyém is, úgy látszik, szerencsém volt. Nem tudok változtatni a recepten, mert így szól, legfeljebb, ha szezon lesz, ismét megsütöm, hogy lássam, nálam milyen lett.