Hozzávalók:
1 db 5 tojásos kakaós piskótalap
Krém:
4 evőkanál cukor
1 tojás
1 tojás sárgája
2 dl tej
3 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg kakaópor
10 dkg vaj
2 szelet étcsokoládé
Tetejére:
4 tojás fehérje
25 dkg porcukor
Elkészítés:
A krémhez a cukrot, a tojásokat, a lisztet, a vaníliás cukrot, és a kakaóport elkeverjük csomómentesen a tejjel, sűrűre főzzük, és amíg meleg, hozzáadjuk a csokoládét.
Lehűtjük, robotgéppel még egyszer jól elkeverjük, és a tésztára kenjük.
A tésztát kockákra szeleteljük.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött keményre verjük.
A kockák tetejére egy-egy habkupacot halmozunk, és akár még csokimázat is csorgathatunk rá.
2009. május 18., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése