2009. május 25., hétfő

Málnahabos desszert


Fotó

Hozzávalók:

35 - 40 dkg málna
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom leve
2 kávéskanál málnalikőr
15 dkg cukor
2,5 dl habtejszín
3 tojás fehérje

Elkészítés:

16 - 20 szép szemet félreteszünk a málnából, a többiből pürét készítünk, áttörjük szitán, hogy ne maradjon benne mag.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a likőrt, a citromlé felét, és hűtőbe tesszük.

Egy serpenyőben 4-5 evőkanál vízzel és 1 kávéskanál citromlével a cukrot állandó keveréssel forráspontig hevítjük.

A tejszínből és a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a két habot lazán összekeverjük, majd folytonos keverés mellett óvatosan belecsorgatjuk a cukorszirupot, és még pár percig tovább kevergetjük.(4-5 perc.)
Végül lassan összeforgatjuk a málnapürét és a tejszínes habot.

Tálkákba adagolva néhány órára hűtőbe tesszük, majd málnaszemekkel díszítve tálaljuk.

2 megjegyzés:

Méhn Niki írta...

Hmmm, málna, de várom, hogy megérjen!!! :))

mariam írta...

Igen, én is várom!:-)
Igyekszem időben feltenni a gyümölcsös recepteket, ha aktuális lesz, már elérhető legyen.