2009. május 20., szerda

Epres joghurtos kehely



Hozzávalók:

20 dkg eper
3 dl natúr joghurt
2 db tojásfehérje
6 dkg porcukor

Díszítés:

2 dl habtejszín
3-4 db citrom fűlevél

Elkészítés:

Az eper kétharmad részét összeturmixoljuk a cukor felével.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, lassan beleforgatjuk az epermasszát úgy, hogy a hab ne törjön.
Az epres habot óvatosan összekeverjük az előzőleg kikevert joghurttal, végül hozzáadjuk a félretett, feldarabolt epret.
A krémet kelyhekbe töltjük, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Édesített tejszínhabbal, citromfű levelekkel és eperszemekkel
díszítve kínáljuk.

2 megjegyzés:

Wienermädel + Co írta...

Erdbeeren mit Zucker und Joghurt gibt es bei uns heute auch!
Guten Appetit und schönes Wochenende

mariam írta...

Danke!! :-)