2009. május 6., szerda
Citromos koszorú
Fotó
Hozzávalók:
13 dkg puha vaj / margarin
20 dkg cukor
2 csomag Bourbon vaníliás cukor
5 tojás sárgája
1,5 dl tej
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
5 tojás fehérje
csipetnyi só
Öntet:
1 citrom leve
10 dkg porcukor
Elkészítés:
A vajat, cukrot, vaníliás cukrot és a tojások sárgáit fehéredésig keverjük robotgéppel, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a masszába, és beleöntjük a kikent, lisztezett formába. A tésztához hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.
Előmelegített, 200 °C - os sütőben sütjük ki, a sütő alsó rácsán, kb. 40-45 perc alatt.
A citromlevet a porcukorral alaposan összekeverjük.
A süteményt kivesszük a sütőből, 5 percig a formában hagyjuk pihenni, majd kiborítjuk egy rácsra, és több rétegben rákenjük az öntetet.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Ne hagyd abba a gyűjtögetést, és a sütést sem. Na, most megint felszedtem egy kilót, de jól esett nézni, ha kipróbálom, megmutatom. A hideg lángost én "kefires"lángosnak ismerem, rendszeresen készítem, ha sok a "tejem"-- házi tej, főleg nyáron, akkor hamar megalszik, és mindig kidagad a hűtőben a tálból, egyszóval, okos találmány, nem fázik meg a kelt tészta.
Szia Moncsi!
A gyűjtést valószínű sosem fogom abbahagyni, és temérdek receptem van füzetekbe írva, amik fel sem kerültek még... :-)
Ezt a lángost én is nagyon szeretem, és van is több receptem hozzá. Mindig azt sütöm, amelyikhez van adalékom.
Köszi, hogy írtál! :-)
Üdv: Marica
Sehr schönes Rezept - und gute Zitronenglasur!
Danke! :-)
A tejrol nem irja a recept, hogy mit kell vele csinalni.
A sárga krémbe kell keverni.
Megjegyzés küldése