2009. április 29., szerda

Borzas Kata

Hozzávalók:

Tészta:

4 tojás sárgája
15 dkg Ráma margarin
10 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
kevés tej

Töltelék:

4 tojás habja
15 dkg porcukor
10 dkg dió, vagy mák, lehet akár mazsola, vagy bármilyen gyümölcs is - tetszés szerint variálható.

Elkészítés:

A tésztához a margarint a többi hozzávalóval elmorzsoljuk, és annyi tejjel összedolgozzuk, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
Hideg helyre tesszük felhasználásig, kb. bő fél órára.

A tészta 2/3 részét kikent, lisztezett tepsibe fektetjük, akár lekvárt is tehetünk rá, majd rákenjük az összeállított tölteléket.

A töltelékhez először a habot verjük fel, majd a cukorral tovább verve kemény habot készítünk, és a többi hozzávalókat is belekeverjük.

A maradék tésztát kinyújtjuk, ujjnyi széles csíkokat vágunk, vagy vékony hengereket sodrunk belőle, és rácsozva tesszük a töltelék tetejére.
A rácsot megkenhetjük tojással, így szép pirosra pirul.

Előmelegített sütőbe tesszük, de nem túl forró lángon, kb. 160-170 °C-on egyenletesen sütjük ki kb. 35-40 perc alatt.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó ez a recept!!! Én valamikor tej helyett tejföllel csinálom és lágyabb lesz a tészta. :)

mariam írta...

Persze, lehet tejföllel is, szerintem is omlósabb lesz tőle a tészta. Mi is nagyon szeretjük ezt a sütit!!!