2011. január 5., szerda
Mákvirág
Hozzávalók:
1 db vaníliarúd (vagy 1 csomag Bourbon vaníliás cukor)
33 dkg lágy vaj /margarin
14 dkg porcukor
1 tojás
pici só
1 narancs reszelt héja
40 dkg liszt
14 dkg darált mák
Továbbá:
20 dkg barack-, vagy szilvalekvár
10 dkg tortabevonó csokoládé
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, a csipetnyi sóval, és a vaníliarúdból kikapart vanília péppel.
Hozzáadjuk a tojást, a narancshéjat, a liszttel elkevert mákot.
Összedolgozzuk, cipót formálunk belőle, és fóliába csomagolva egy éjszakára (vagy legalább 2 órára) hideg helyen pihentetjük.
Lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk (kb. 2-3 mm) a tésztát, és virágformával kiszúrjuk.
Még mutatósabb lesz a sütemény, ha a felső lap közepe kis kerek formával ki van szúrva.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a lapocskákat, és további fél órára hidegre tesszük.
Előmelegített 180 °C – os sütőben 15-18 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A tésztalapokat megtöltjük lekvárral, tetejüket vízfürdőben felolvasztott csokoládéval berácsozzuk.
60 darab lesz belőle, sokáig elálló, finom aprósütemény!
A recept egy valamikori Nők Lapjából való.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon finom és igazán guszta
Köszönöm szépen Bianka! :-)
Megjegyzés küldése