2011. január 22., szombat

Csokoládékrémes korongok



Ez a recept egyik korábbi Ráma füzetben jelent meg, és szorgos-dolgos kezű Zsuzsi barátnőm készítette el ilyen gusztusosan, az ő sütéséről készült a fotó.
Köszi Zsuzsi! :-)

Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 csomag sütőpor (12 gr)
2 csomag vanília ízű pudingpor (88 gr)
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg margarin
2 tojás
10 dkg csokoládés tortadara

Töltelék:

15 - 15 dkg ét,- és tejcsokoládé

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a pudingporral, a cukrokkal és a tojásokkal együtt gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.

A tésztát két részre osztjuk, és kb. kétharmad részébe beledolgozzuk a tortadarát.
3 mm vastagságra nyújtjuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk úgy, hogy a csokis részből legyen a sütemény alja.

Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket, és előmelegített 180 °C –os sütőben kb. 12 perc alatt kisütjük.

A kétféle csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a korongok alsó részét bevonjuk, és a felső lapocskákkal befedjük.

Csokoládé helyett mogyorókrémet (nutellát), vagy lekvárt is használhatunk.

Kb. 65 db lesz belőle, elkészítési ideje kb. másfél óra.

3 megjegyzés:

szandra írta...

Lehet megvan mit sütök holnap!
Grat barátnőnek, incsiklandzó!

mariam írta...

Nagyon finom, érdemes megcsinálni! :-)
Én is megsütöttem egy alkalommal, de nem sikerült róla élvezhető képet csinálnom, így nem is tettem fel eddig.
De most Zsuzsinak hála... :-)

Bianka írta...

Nagyon szépségesek