2011. január 7., péntek

Habos meggyes szelet



Hozzávalók:

2 db 4 tojásos kakaós piskótalap kb. gáztepsi méretű (itt 24 x 37 cm)

Töltelék krém:

5 dl habtejszín (itt kissé édesített növényi hab)
5 dl natúr joghurt
15 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 csomag zselatin (25 gr)
1.5 üveg meggybefőtt

Tetejére:

2-3 dl habtejszín

Elkészítés:

A krémhez a zselatint kb. 1 dl vízbe kis időre beáztatjuk, majd kis lángon feloldjuk áttetszőre.
A joghurtot kikeverjük a porcukorral, 2-3 kanálnyit elkeverünk a feloldott, de nem túl meleg zselatinnal, végül kisebb adagokban óvatosan a keményre felvert tejszínhabhoz adjuk.
Ezután a leszűrt meggyet keverjük lazán a krémbe.

A tésztát lehetőleg egy magasabb falú tepsiben sütjük ki, és miután teljesen kihűlt, ebben a formában is töltjük meg a habos krémmel, így hideg helyen szépen megdermed.

A sütemény lapjait a töltés előtt a befőtt levével meglocsolgatjuk.
Tetejére tejszínhabot halmozunk.

Forró vízbe mártott, vékony pengéjű éles késsel szeleteljük, minden vágás után töröljük tisztára a kést.

Nálam a meggybefőtt 350 grammos volt, és reklamáltak, hogy kevés a meggy, ezért írtam másfél üveggel, de tetszés szerint eldönthető, mennyit teszünk bele.

13 megjegyzés:

Erinacea írta...

Nagyon szép lett, szívesen megkóstolnám!

Tücsök Bogár írta...

Ebből szívesen megennék szép komótosan egy kockát!

Bianka írta...

Fenséges

mariam írta...

Köszönöm Erinacea, Tücsökbogár és Bianka!
Kár, hogy nem vagytok közelebb,megkínálnálak Benneteket!:-)

Hobbychef írta...

Hát ez maga a gyönyör!

mariam írta...

Köszönöm szépen Hobbychef! :-)

Névtelen írta...

Csodaszép ez a süti!Feltétlenül kipróbálom!Gratulálok!!

Sütikuckó írta...

Csodálatosan szép ez a süti!Feltétlenül kipróbálom én is!Gratulálok!

mariam írta...

Köszönöm szépen, érdemes elkészíteni! :-)

Ferencné írta...

Hát ez gyönyörű, ezt meg kell csinálni!

mariam írta...

Köszönöm szépen, ajánlani tudom! :-)

Sphinx írta...

Megsütöttem karácsonyra, nagyon gyorsan elkészül és nagyon egyszerű! Most kóstoltuk meg a párommal és nagyon ízlik mindkettőnknek. A krém nem tömény, pont jó! Ajánlom mindenkinek, aki eddig csak nézegette a receptet! :)

mariam írta...

Örülök, hogy ízlik! :-)