2011. január 19., szerda
Linzerkarika
Hozzávalók:
10 dkg cukor
15 dkg vaj
25 dkg liszt
1 mokkáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 csipetnyi só
1 késhegynyi szódabikarbóna
1 tojás
0.5 dl tejföl
½ citrom leve
3 cl rum
Töltelék: savanykás lekvár
Elkészítés:
A vajat elmorzsoljuk a fűszerekkel elkevert liszttel, és gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát a többi hozzávalóval.
1 órán keresztül pihentetjük hideg helyen fóliába csomagolva.
Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, és kerek formával kiszaggatjuk.
Előmelegített 180 °C-os sütőben sütjük ki világosra 10-12 perc alatt.
Két-két lapot lekvárral ragasztunk össze.
Nálam dupla adagból készült, 60 db kész aprósütemény lett belőle.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Gyönyörű
Köszönöm Bianka! :-)
Das ist bei uns eine sehr beliebte Bäckerei! Ich mache sie immer zu Weihnachten!
Liebe Grüsse aus Wien
Wir haben auch sehr gut gefällt!
Liebe Grüsse! :-)
Megjegyzés küldése