2011. január 22., szombat
Csokoládékrémes korongok
Ez a recept egyik korábbi Ráma füzetben jelent meg, és szorgos-dolgos kezű Zsuzsi barátnőm készítette el ilyen gusztusosan, az ő sütéséről készült a fotó.
Köszi Zsuzsi! :-)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor (12 gr)
2 csomag vanília ízű pudingpor (88 gr)
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg margarin
2 tojás
10 dkg csokoládés tortadara
Töltelék:
15 - 15 dkg ét,- és tejcsokoládé
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a pudingporral, a cukrokkal és a tojásokkal együtt gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
A tésztát két részre osztjuk, és kb. kétharmad részébe beledolgozzuk a tortadarát.
3 mm vastagságra nyújtjuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű formával kiszaggatjuk úgy, hogy a csokis részből legyen a sütemény alja.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk őket, és előmelegített 180 °C –os sütőben kb. 12 perc alatt kisütjük.
A kétféle csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, a korongok alsó részét bevonjuk, és a felső lapocskákkal befedjük.
Csokoládé helyett mogyorókrémet (nutellát), vagy lekvárt is használhatunk.
Kb. 65 db lesz belőle, elkészítési ideje kb. másfél óra.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Lehet megvan mit sütök holnap!
Grat barátnőnek, incsiklandzó!
Nagyon finom, érdemes megcsinálni! :-)
Én is megsütöttem egy alkalommal, de nem sikerült róla élvezhető képet csinálnom, így nem is tettem fel eddig.
De most Zsuzsinak hála... :-)
Nagyon szépségesek
Megjegyzés küldése