2009. december 27., vasárnap
Zabpelyhes csokis keksz
Hozzávalók:
15 dkg puha margarin / vaj
1 csipetnyi só
6 dkg cukor
6 dkg nádcukor / lágy sötétbarna
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt (másfajta is jó)
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 - 10 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé felaprítva
½ kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A margarint csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, a zabpelyhet, és a darabolt csokoládét.
A masszából kanállal diónyi darabokat sorakoztatunk egymástól kissé távolabbra papírral bélelt sütőlapra, majd megnedvesített evőkanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.
Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12 perc alatt.
Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad, akkor már jó, amikor a széle pirulni kezd.
Gyorsan elkészül, nem túlzottan látványos, de nagyon ízletes ropogtatnivaló, az egyik kedvencünk! Mi "chocitonak" hívjuk, „ronda és finom”.
Én legalább másfélszeres adagot szoktam egyszerre megsütni.
Ebből a mennyiségből kb. 35 db lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése