2009. december 27., vasárnap

Zabpelyhes csokis keksz



Hozzávalók:

15 dkg puha margarin / vaj
1 csipetnyi só
6 dkg cukor
6 dkg nádcukor / lágy sötétbarna
1 tojás
15 dkg zabpehely
10 dkg teljes őrlésű tönkölybúza liszt (másfajta is jó)
1 kávéskanál őrölt fahéj
5 - 10 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé felaprítva
½ kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A margarint csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert lisztet, a zabpelyhet, és a darabolt csokoládét.

A masszából kanállal diónyi darabokat sorakoztatunk egymástól kissé távolabbra papírral bélelt sütőlapra, majd megnedvesített evőkanál hátával korong-formára ellapítgatjuk.

Előmelegített, 180 °C - os sütőben sütjük ki, kb. 12 perc alatt.

Ha kisült, kissé még puha a sütemény, kihűlés után ropogóssá válik. Ne süssük túl, mert kiszárad, akkor már jó, amikor a széle pirulni kezd.

Gyorsan elkészül, nem túlzottan látványos, de nagyon ízletes ropogtatnivaló, az egyik kedvencünk! Mi "chocitonak" hívjuk, „ronda és finom”.

Én legalább másfélszeres adagot szoktam egyszerre megsütni.
Ebből a mennyiségből kb. 35 db lesz.

Nincsenek megjegyzések: