2009. december 26., szombat

Rumos meggyes kekszgolyók



Hozzávalók:

10 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
4 evőkanál forró tej
5 cl rum
meggybefőtt, és annak a leve

Hempergetéshez: darált dió, kristálycukor

Elkészítés:

Amennyiben nem rumos meggyet használunk, a rummal meglocsoljuk a meggyet, állni hagyjuk, majd leszűrjük, és a leszűrt levet a masszához felhasználjuk.
A meggy kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk annyi befőttlével, hogy formálható masszát kapjunk.

Betesszük a hűtőbe bő fél órára (többre is lehet, ha közben más dolgunk is akad), majd diónyi gombócokat formálunk belőle úgy, hogy mindegyik közepébe egy szem meggyet is göngyölünk.

Kristálycukorral elkevert darált dióban hempergetjük meg a golyókat.
30 db lesz belőle annak, aki kibírja, hogy menet közben ne egyen belőle.
Nekem csak 25 lett....

Nincsenek megjegyzések: