2009. december 1., kedd

Angyalszem



Hozzávalók:

20 dkg liszt
1 csipetnyi só
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs vagy citrom reszelt héja
2 tojássárgája
12 dkg margarin / vaj
10 dkg málnalekvár (kb.)

Elkészítés:

A lisztet a cukrokkal, a sóval, és a narancshéjjal összekeverjük, hozzáadjuk a tojás sárgákat és a margarint. Összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.

A tésztából golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közepükbe mélyedést nyomunk egy fakanállal. Előmelegített sütőben 200°C - on kb. 12-15 percig sütjük.

Rácson hagyjuk kihűlni, majd a mélyedésbe málnalekvárt teszünk kiskanállal. Széleit porcukorral megszórjuk.

Készíthetjük úgy is, hogy még sütés előtt megtöltjük a lekvárral, és úgy is, hogy nem porcukorral szórjuk meg, hanem csokimázba mártjuk az alját a sütiknek.

A sütit Zsuzsi barátnőm készítette el, a fotó tőle származik.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem itt találtam a receptet, de itt jut eszembe, hogy az angyalszem azonkivül, hogy mutatós nem nyerte el a tetszésem.Vendégségbe vittem mivel utolsó percben készitettem lehetőségem sem volt másat vinni, még röstelettem is magam.
Ildikó

Receptgyűjtő írta...

Ildikó, kinek pap, kinek a papné...:-)