2009. december 4., péntek

Almás kockák



Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg Ráma margarin
1 csipetnyi só
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
35 dkg liszt
1 sütőpor
½ kávéskanál őrölt fahéj
2 kávéskanál mézeskalács fűszer
1 evőkanál kakaópor

Tetejére:

60 dkg tisztított, kockázott alma (kb.)
3 evőkanál citromlé
fahéj
kristálycukor

Elkészítés:

A tisztított almát citromlével meglocsoljuk.

A margarint csipetnyi sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrokat, majd a tojásokat, végül a sütőporos, szitált lisztet.

A tésztát elfelezzük, egyik részébe a kakaóport és mézes fűszerkeveréket keverjük, másik felébe a fahéjat.

Zsírozott, lisztezett, közepes méretű tepsibe evőkanállal felváltva kanalazzuk a kétféle tésztát.
Az almát elterítjük rajta, ízlés szerint meghintve fahéjas kristálycukorral.

Előmelegített sütőben, kb. 180 °C-os hőmérsékleten kisütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések: