2009. december 2., szerda
Mandulás sütemény
Tészta:
25 dkg cukor
25 dkg liszt
8 dkg olvasztott vaj
2 dl tejszín
1 teáskanál sütőpor
4 db tojás
Rátét:
20 dkg vaj
25 dkg cukor
10 dkg darabolt mandula
10 dkg mandulaforgács
4 evőkanál tej
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit robotgéppel habos állagúra összekeverjük.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk, lisztezünk, és beleöntjük a tésztát.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük.
A rátéthez a vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk a cukorral és mindkét mandulával, majd annyi tejet adunk hozzá fokozatosan, hogy krémes állaga legyen. Ezt a műveletet közvetlenül a sütési idő végére végezzük el, mert ha áll a krém, hamar megköt, kemény lesz.
15 perc leteltével kivesszük a tésztát, és a mandulás krémet rásimítjuk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és további 20 percig sütjük.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak utána szeleteljük fel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése