2009. december 2., szerda

Mandulás sütemény



Tészta:

25 dkg cukor
25 dkg liszt
8 dkg olvasztott vaj
2 dl tejszín
1 teáskanál sütőpor
4 db tojás

Rátét:

20 dkg vaj
25 dkg cukor
10 dkg darabolt mandula
10 dkg mandulaforgács
4 evőkanál tej

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit robotgéppel habos állagúra összekeverjük.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk, lisztezünk, és beleöntjük a tésztát.
Előmelegített, 180 °C-os sütőben 15 percig sütjük.

A rátéthez a vajat felolvasztjuk, összedolgozzuk a cukorral és mindkét mandulával, majd annyi tejet adunk hozzá fokozatosan, hogy krémes állaga legyen. Ezt a műveletet közvetlenül a sütési idő végére végezzük el, mert ha áll a krém, hamar megköt, kemény lesz.

15 perc leteltével kivesszük a tésztát, és a mandulás krémet rásimítjuk a tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és további 20 percig sütjük.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, és csak utána szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések: